پایگاه داده Data Center

پایگاه داده Data Center

دیتاسنتر محل استقرار تعداد زیادی از سرورهای کامپیوتری است که در کنار یکدیگر و بدون وقفه، امور مربوط به رایانش، ذخیره‌سازی و انتقال داده‌ها را انجام می‌دهند. دیتاسنترها با مدیریت بهینه فضا و ظرفیت‌ها، حداکثر استفاده را از فضای فیزیکی خود می‌برند و در عین حال قدرتمندترین توان پردازشی، ذخیره‌سازی و پیاده‌سازی شبکه را با استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی ممکن سازند.


راهکارها و خدمات دیتاسنترها(مرکز داده) بر اساس تکنولوژی استفاده شده، هویت صاحب، کاربرد و هزینه ها به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شوند.

دیتاسنترهای سازمانی (Enterprise Data Centers)

این نوع دیتاسنترها که توسط خود سازمان‌ها پیاده‌سازی و مدیریت می‌شوند، معمولا در ساختمان اصلی سازمان ایجاد و میزبانی می‌شوند. هنوز هم برخی از سازمان‌ها و شرکت‌ها برای میزبانی داده‌های خود، این نوع دیتاسنترهای سنتی و پر هزینه را مورد استفاده قرار می‌دهند.

دیتاسنترهای مدیریت شده (Managed Services Providers Data Centers)

این نوع از دیتاسنترها معمولا توسط یک شرکت ثالث (سرویس دهنده) مدیریت می‌شوند. شرکت‌ها و سازمان به جای صرف هزینه‌های سنگین برای تهیه تجهیزات و منابع زیرساختی، دیتاسنترهای مدیریت شده را از ارائه‌دهندگان اجاره می‌کنند.

دیتاسنترهای هم‌مکانی (Colocation Data Centers)

در این نوع از دیتاسنترها، امکان مدیریت، کنترل کامل و نگهداری دیتاسنتر برای شما در دیتاسنتر برون‌سپاری شده مهیا است. در این نوع خدمات، امکان اجاره یک تا چند کابینت (Rack) یا حتی قفسه (Cage) در فضای یک دیتاسنتر برای سازمان‌ها میسر می‌شود، و مسئولیت انجام بیشتر وظایف در این فضا بر عهده کارمندان خود سازمان خواهد بود.

دیتاسنترهای یکجا (Wholesale Data Centers)

دیتاسنتر یکجا به دیتاسنترهای بسیار بزرگی اشاره دارد که معمولا سرویس‌دهنده فقط محوطه بسیار وسیعی از فضا، انرژی برق و سایر امکانات تاسیساتی را به مشتریان خود اجاره می‌دهد. اکثر شرکت‌های بزرگ (مانند Facebook و Yahoo) ترجیح می‌دهند تا به جای ساخت دیتاسنتر خود در نقاط مختلف جغرافیایی، از خدمات این نوع دیتاسنترها استفاده کنند. دیتاسنترهای یکجا معمولا با عنوان سوییت‌های اختصاصی یا قفسه‌های بزرگ نیز تعریف می‌شوند.

دیتاسنترهای ابری (Cloud Data Centers)

دیتاسنترهای ابری در سال‌های اخیر محبوبیت بسیاری پیدا کرده‌اند که ارزان‌ترین نوع دیتاسنتر محسوب می‌شود.
با ظهور فناوری رایانش ابری و ارایه خدمات زیرساختی امکان استفاده از این نوع خدمات به صورت «Self Service» و ساده، دیتاسنتر اختصاصی مجازی خود را بر بستر ابری طراحی و در کوتاه‌ترین زمان ممکن راه‌اندازی کنند.